Älta : Personspår kurs med start Lördag 3/2-24 kl.9.30- 12.00 restrerande gångerna 10/2, 17/2 och 24/2-24 i Älta (Storkällansväg 20).

 

Saltsjöbaden (Erstaviksbadets parkering): Personspårkurs med start 16/3-24 kl. 10.00 restrerande gångerna 23/3,6/4 och 13/4.

 

Att följa ett spår är ett medfött beteende våra hundar har. Hunden kan följa och känna ett spår där någon har gått tidigare tex människa eller annat djur. På denna kurs fokusera vi på att följa en specifik människas spår som hunden sen ska hitta. Teori delen skickas ut i samband med anmälan detta är bra att läsa innan kursstart för att vara lite förberedd på kursens innehåll. 

På grundkursen jobbar vi med  :

Omgång 1:  Olika sätt att öva spårupptag/spårstarter för hunden.

Omgång 2: Apporter och hur man lär in apportmarkering.

Omgång 3: Olika vinklar Böjar,trubbiga vinklar och räta vinklar.

Omgång 4: Apporter i spåret,  mini-sök ruta med apporter ev.jaktspår.

Plats:  Storkällan ( Storkällansväg 20 i Älta) och Erstaviksbadets parkering på solsidan  i Saltsjöbaden.

Pris: 800 kr för hela kursen/ per hund.

Max Antal hundar: 4 - Fulltecknad i Älta i februari.

Kurs i hårda spår - Ej vintertid.

Hårdaspår kallas underlag som är asfalt, grus och sand. Underlaget gynnar inte till att vittringen stannar kvar utan hunden följer mest spårläggarens vittring. Vittring= doften av människa. På denna kurs lär vi oss olika sätt att träna hårda spår på.

Plats: Storkällan (Storkällansväg 20 i Älta).

Pris:   

Datum: 

Max antal hundar 4 styckna

 

Mantrailing- ID spår

I denna kurs kommer vi lära hunden att följa vittringen av spårläggaren det spelar inge roll var hunden känner den. Hunden spårar då med låg nos i spåret, bredvid spåret eller med hög nos långt bort från spåret. Hundens uppgift blir då att följa vittringen där den är och inte bara i spårkärnan detta gör så att spårningen blir mera ekonomisk för hunden. Är också en form av hårda spår träning. I detta spår sätt används även en smeller(doftkälla från människan den skall följa).

Plats: Storkällan (Storkällansväg 20) i Älta.

Datum: Lördag 9/3-24 kl. 9.30-14 och Söndag 28/4-24 kl. 9.30-14.00 detta är samma kurs men två olika kurs datum man kan välja på.

Pris:  1000kr per styck/per hund.

Max antal hundar 4 styckna..

Jag har mina Personspårkurser i Älta (Storkällansväg 20) samt Erstaviksbadets parkering på Solsidan.

 

                                                                IMG_7686